L’insane


“Our clothes don’t fit in gender boundaries. That’s why we don’t have categories by sex. 
L’INSANE encourages style expression outside of the box”

Не знам как да опиша вълнението си за пореден път от посещението си до Париж началото на юни – чувствам се заредена за месеци напред от място, което откровено не харесвах…но отворих сетивата си, бях каквато пожелая – свободна, щастлива, просто бях там. За самия Париж имам много какво да кажа, но ми се иска да си поговорим малко за нещо различно в блога ми – виждате красивите цветни снимки, пътешествия, козметика, дрехи. Но никога изцяло Елица – мм, всъщност коя е тя? Това ми е вечният въпрос към мен самата, но така и не мога да намеря точен отговор. Вече не го и търся. Отдавам се на момента, експериментирам, заемам се с различни начинания, виждам се в различни светлини – и лека по лека успявам да открия аспекти от мен и характера ми, които не съм си и представяла, че са там някъде дълбоко заровени, и чак сега ще бъдат извадени на повърхността…няма какво да си кривя душата – като всяка “кифла” си харесвам принцесешките роклички, гримът, вечно подредената коса като след фризьор – но има и една частица, която все се бунтува. Все искам да сложа нещо по-грубо върху себе си, да добавя онзи детайл, който е достатъчен да казва “това не е поредната инстаграм кифла”, да се отличавам и хората да казват “това е толкова твой стил”. И в свят, в който всичко е позволено, не мога да си представя всички да живеем по калъп, да не се възползваме от свободата, която нашите предци не са имали. Обществото вече е толкова изкривено, че можеш да бъдеш всеки, без да привличаш осъдителни погледи през цялото време – няма по-освобождаващо чувство от това – да не се интересуваш от хорското мнение. На мен ми отне адски много години да се пречупя – и когато това се случи, нещата сякаш се нареждат от само себе си – хората виждат теб, истинската ти същност – и това определено им харесва.

Pinitlinsane paris

Но да не става толкова мелодраматично, се връщам към магазина, за който исках да ви разкажа в този пост. L’insane е плод на труда на прекрасни млади хора, живеещи в Париж /имам честта да познавам едно от момичетата, което е българка ;)/, които не поставят НИКАКВИ граници от гледна точка на полово разделение на дрехите – целият бутик е омешан с “мъжки” и “дамски” дрехи, за да може всеки сам да реши какво да си вземе. Който ме познава знае, че не съм от най-толерантните от гледна точка на преекспонирането на gender-free тематика и цялостно съм против всяка подобна крайност, но когато става въпрос за мода, нещата стоят по различен начин, според мен 🙂 В L’insane нещата са представени по елегантен, ненатрапчив начин и повярвайте ми – аз самата исках да пробвам уж “мъжки” дрехи – в модата всичко е до въображение, до стил, до усет.

Pinitlinsane paris
Pinitlinsane paris
Pinit

А каква е идеята ми да споделя всичко това с вас? Просто искам да ви покажа, че когато откриете “своето” нещо, колкото и тотално далечно да изглежда първоначално от вашата същност, с времето ще разберете, че да подражаваш на нещо преходно няма смисъл, подражавайте само на себе си, слушайте вътрешния си глас, експериментирайте – бъдете проактивни и се радвайте на свободата, която имаме!

Pinitlinsane paris

Ако имате път към Париж и ви се разхожда в страхотен, чист и по-“алтернативен”, но и стар квартал, може да се отбиете до района, в който се намира и самият L’insaneThe Marais. Води се исторически дистрикт – с адски красиви сгради, градини, има и страхотни заведения /ако ви се избягват туристическите/. За модните любители – осеян е със страхотни подобни магазинчета – различни, интересни, в които може да откриете страхотни находки!

Pinit

Блуза: Palomo Spain от L’insane

Панталонки: Palomo Spain от L’insane

Обувки: Dr. Martens

Чанта: Telfar от L’insane

Очила: Andy Wolf от L’insane

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.