Умно пазаруване. Инвестиции. Кешбек.

В блога ми вече стана традиция да пиша статии за умно пазаруване – до днес не осъзнавах колко много съм променила навиците си и как в реалност наистина може би съм пример за това как може да си заобиколен от материален свят, в който текучеството на какви ли не продукти и услуги на дневна база е просто неимоверно голямо, докато все пак не живея в палат, нямам безкрайно място за ненужни вещи и цялостно не прекалявам с покупките. Да работиш в сферата на модата, социалните мрежи и всичко „бляскаво и вълнуващо“ е нож с две остриета, ако не се научиш да контролираш приходите и разходите си правилно. Решила съм да напиша и подобна статия съвсем скоро, сигурна съм, че темата вълнува много от вас. А днес? Днес ще ви разкажа как около година пренебрегвах действията на мъжа ми, Боби, който на всяко пазаруване използва приложение за кешбек, но разбира се, като всяка жена, не разбирах какво толкова се занимава и как така всъщност можеш да припечелваш, докато купуваш подаръци, например. В следващите редове ще ви разкажа повече и ще се опитам да обясня цялото изживяване така, както ми се искаше аз да съм го прочела преди време, за да започна да използвам Cashway.bg възможно най-рано.

Pinit

“Кешбек” (Cashback) е английска дума, която в превод на български език означава “пари обратно”. До тук добре. Но как пазаруваш и получаваш в същото време? Задавах си този въпрос не малък период от време и мъжът ми не успя да ми го обясни така, че да се вдъхновя да се възползвам от услуга, която реално е съвсем нормална за времената, в които живеем. Трудно е да приемеш, че актът на „купуване“ от твоя страна, може да бъде възнаграден обратно. С 2, 5, 10, или повече процента възвръщаемост…не би ли било това поне малко удовлетворение, когато след време осъзнаеш, че имаш едни средства обратно, които вече си „прежалил“? Статиите ми за умно пазаруване са не една и две, в които ви разказвам как да не харчите безкрайно парите си в намаления, Black Friday, коледни празници и т.н…./ Статия 1 и Статия 2/…тези изгодни оферти могат само да бъдат във ваша помощ, истински приятел, ако имате план за действие, не се разконцентрирате в ненужни покупки и инвестирате в артикули и услуги, от които искрено имате нужда.

Живеем в консуматорски свят, но от нас зависи как ще балансираме безкрайното потребление, как ще разпределяме финансите си и какви начини за големи и малки възвръщаемости ще открием за своя конкретен начин на живот.

Моите стъпки за спестяване/получаване на доходи от различни източници са следните:

  • Като типичен фрийлансър, нямам постоянни доходи всеки месец. Затова се интересувам от това с какво разполагам на годишна база.
  • Имам три източника на доходи от работни ангажименти на дадения етап – Маркетинг експерт/консултант, Инфлуенсър/Създател на съдържание и Фотограф. Старая се на месечна база да използвам доходите от 1 до максимум 2 източника, за да имам винаги спестени средства от останалите източници. Нямам минимум на спестяване, имам правило – винаги да имам конкретна сума спестени пари в сметката си. Когато имаме повече разходи в инвестиции като техника за снимане, дом, сметки, поводи на близки и приятели, пътувания – спирам за момент с по-големите харчове и свивам месечния си бюджет. Когато видя достатъчна сума – се възнаграждавам и си позволявам нещо по-голямо.
  • Продаване на дрехи/аксесоари в групи за целта. Работата ми, както споменах и по-горе, е взаимосвързана все пак с новости на пазара, голямо текучество на артикули под всякаква форма, които ако не намерят известен период от време предназначение в живота ми, предавам напред по веригата, което ми носи нови доходи. Местата, на които продавам най-често, са следните: noldbyyou, In&Out, Mix & Match, понякога Mania/Remix в зависимост от брандовете. Аз самата честичко пазарувам от тях.
  • Кешбек – от скоро аз самата използвам платформата Cashway.bg /цъкни за повече информация/, която връща различен процент от покупката ти под формата на кешбек, който през определен период от време можеш да изтеглиш и използваш съвсем спокойно. Тук дори не се изисква особено усилие, тъй като просто отваряш платформата, влизаш в профила си, избираш сайта, от който ще пазаруваш…и всичко е готово автоматично. Единственото действие, което предприемаш, е да влезнеш в дадения сайт през линк от Cashway.bg.
Pinit
Снимка: Cashway.bg

За да е напълно ясно всичко, което описах до момента за последния тип спестяване, а именно кешбек, ще ви оставя и най-основните ползи, които имате от подобен тип пазаруване:

  • спестяваш допълнително пари, когато пазаруваш онлайн, защото за всяка покупка си възстановяваш част от похарчената сума под формата на кешбек;
  • спестяваш време като получаваш актуална информация на едно място за всички кампании и оферти на техните партньори;
  • получаваш достъп до ексклузивни промо кодове от техните партньори, предоставени само за тях;
  • получаваш твоя кешбек по удобен за теб начин, като предлагат много на брой различни начини за изплащане
  • получаваш допълнителен бонус при регистрация;
  • всичко е напълно безплатно.

И предвид факта, че вече се намираме в най-консуматорското време на годината, Black Friday и скоро – Коледа, в което можеш да се загубиш в морето от хиляди предложения и оферти, се надявам тази статия да ви е полезна и интересна.

Решението не винаги е да спрем да пазаруваме изцяло, а по-скоро да пренастроим мисленето си и да сме разумни в инвестициите си. В момента тече огромното намаление във Fashion Days, от което може да се възползвате на максимум – освен от намалените артикули в сайта, и от още допълнителен кешбек – оставям ви линк: Цъкнете тук. Разбира се, сайтът работи с огрооомно разнообразие от онлайн магазини, разпределени в различни категории като мода, здраве и красота, пътуване, детски артикули, книги, спорт, събития…и какво ли още не. Знаете, че рядко споделям тук, в блога, подобен тип услуги, защото го правя само тогава, когато вярвам, че има смисъл да стои дълго време в интернет пространството и мога да бъда полезна. Ежедневните ми модни и лайфстайл предложения са супер, но от време на време е важно да си поговорим и как да не ставаме жертва на прекалено материалния свят – или поне как да управляваме по-разумно харчовете си така, че да имаме достатъчно за всички пера от живия живот – дом, семейство, режийни, данъци, услуги и какво ли още не.

Ще се радвам да ми споделите, където ви е удобно – тук, в Инстаграм, Фейсбук, дали сте се вдъхновили да използвате платформата след като прочетохте статията. Вярвам, че веднъж започнеш ли, трудно пазаруваш след това по различен начин. 😊

*статията е в колаборация с Cashway.bg. Мнението е изцяло мое. Статията има за цел да ви подтикне към умно пазаруване, а не необмислено такова

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.