Weekend trip to Melnik

Пиша този пост с цел всеки един от вас да се замисли колко точно струва една разходка из България? Защото оправданията на всеки един от нас стават хиляди с всеки изминал ден… от финансова гледна точка, от много работа, задължения и въобще една нерешителност, която носим в себе си. Този уикенд прекарах 2 дни в едно от най-красивите кътчета в България – Мелник. Бях забравила колко романтично и интересно градче е… Събуждаш се сутрин от лъчите на слънцето, калдъръмените улички те карат да изследваш всяка малка частичка от това място, а виното… само колко вино се изпи! Хотелите са малки, достъпни и страшно уютни – изцяло в духа на Мелник. И двата дни попаднахме на страхотни заведения, в които храната беше прясна, вкусна и разнообразна! А времето беше повече от прекрасно – почти 30 градуса!

PinitTravel Bulgaria Mademoisellie Rupite  Travel Bulgaria Mademoisellie Rupite

Първият ден аз и моите приятели от Ротаракт София (поводът за тази мини екскурзия беше team building на клуба ни) прекарахме изцяло в градчето – разходки, почивка, хапване, пийване и много бордови игри, които обожавам!

PinitTravel Bulgaria Mademoisellie Melnik Melnik
PinitTravel Bulgaria Mademoisellie Melnik Melnik

За втория ден определено препоръчвам да обиколите два от най-красивите манастира в България – Роженски манастир и Рупите. Първият е на не повече от 7-10 км от Мелник, а Рупите се стигат за половин час. Местата са толкова величествени, че оставят всеки без дъх! Без да бързате, по обяд вече ще сте готови за потегляне обратно към забързаното ежедневие в големия град, затова силно препоръчвам да спрете по пътя на Старо Кресненско ханче -простиращо се точно над река Струма. Ние имахме късмета да попаднем на рафтъри, които носят толкова настроение, че определено следващата седмица се замислям, дали да не отскоча и аз 🙂

PinitTravel Bulgaria Mademoisellie Melnik Travel Bulgaria Mademoisellie Melnik
PinitTravel Bulgaria Mademoisellie Melnik zara mademoisellie

Не отлагайте дългите пътувания, а използвайте всеки свободен момент! България е пълна с малки вълшебни кътчета, които само чакат да бъдат изследвани!

Pinitdeisgual dress mademoisellie
Pinitdeisgual dress mademoisellie
Pinitdeisgual dress mademoisellie

 

Рокля: Desigual

Гащеризон: ZARA

Червени кецове: Trussardi Jeans/ Бели Кецове: Converse

Чанта: Love Moschino

 

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.