TriXera by Avene – грижа за лицето

Pinittrixera by avene

Отдавна ми се иска да напиша ревю за продуктите от серията на AVENE – TriXera, но изчаквах да мине време, в което да изградя мнението си. Използвам абсолютно всеки ден лосиони за тяло, тоници за почистване на лице и определено мога да твърдя, че съм изпробвала страшно много и различни марки. Но от тези продукти определено останах очарована, тъй като са за суха и чувствителна кожа, каквато имам и аз. Формулата на продуктите от серията Trixéra+ Селектиоза е специално създадена за грижа на цялото семейство – дори и за малките бебета. Патентованата съставка Селектиоза спомага за успокояването на раздразнението и възпалението на кожата, а гликолола – дава възможност за намаляване на сърбежа и желанието за разчесване – през зимата поне при мен е някакъв ужас от сухота! Серията няма аромат и парабени и определено ме впечатли термалната вода, която се съдържа в лосионите – омекотява страшно много и възстановява напуканата от студа кожа. А ето и малко повече информация за всеки един от продуктите:

TRIXERA NUTRITION НУТРИ-ФЛУИДНО МЛЯКО

Tова, което ми харесва най-много на продукта, е немазната и нелепнеща текстура, което означава, че попива страшно бързо и след като го нанеса мога да се облека веднага. По принцип повечето лосиони, които използвам, стоят върху кожата ми сякаш “филм”, а този попива на секундата и хидратира прекрасно. Понякога го слагам и на лицето си – определено подхранва страшно много и ми помага при раздразнения на сухата ми кожа /тази зима направо се беля/.

Цена: Варира между 28 – 33 лева в различните аптеки /400 мл/

Активни съставки: Растително липидно трио, Селектиоза и Термална вода Avène

PinitTrixera by Avene

ДЕМАКИИРАЩ ФЛУИД 3 В 1

Pinitavene trixera

Този продукт е също толкова добър, колкото и любимия ми Демакииращ флуид 3 в 1 на Vichy. Води се, че е 3 в 1, тъй като освен почистващи свойства, той успокява заради Термалната вода на Avène и хидратира изключително добре кожата /можете да го използвате и без крем за лице след това/. Определено го препоръчвам за много суха и чувствителна кожа, тъй като текстурата е доста мазна и не би повлияла добре на по-нормален тип кожа. Почти не усещам аромат, което за този тип козметика е важно. Имайки предвид, че слагам повечко грим от нужното през деня, за мен е от огромно значение да го премахна докрай в края на деня. Единственият недостатък е, че понякога чувствам леко раздразнение в очите, ако попадне от продукта в тях /което не знам на какво се дължи, тъй като не съдържа алкохол/. Въпреки това обаче работи безотказно при пластовете, които свалям всеки ден от лицето си и след това кожата ми диша свободно – какво по-добро от това?

Цена: 20-22 лв за 200 мл

Pinitavene trixera
Pinitavene trixera

TRIXERA NUTRITION НУТРИ-ФЛУИДЕН ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ

Този продукт е изключително подходящ докато си взимате душ. Аз лично винаги премахвам грима с предходния лосион – Makeup remover 3 in 1, или този на Vichy /и двата са невероятни и ги препоръчвам – вече е ваш избор коя марка ви допада повече/. След това вече измивам в дълбочина или с мицеларна вода или с този почистващ гел. Харесва ми, че не щипе очите, тъй като стана ясно в горепосочения продукт, че според мен това е от изключителна важност. Кожата след това остава доста хидратирана и няма усещане за опъване, което много подобни продукти имат.

Цена: около 25 лева за 400 мл

Активни съставки: Глицерил моноолеат, Селектиоза и Термална вода Avène

Pinitavene trixera
Pinitavene trixera

А вие какви продукти използвате за премахване на грима и хидратиране на кожата? 

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.