Fall Perfection

Есен. Ритъмът на живота се забързва, а душата ни се забавя – иска да усети още малко от летния бриз, неизживяните морски вечери и дългите градски нощи. Денят става по-къс, природата се подготвя за зимен сън, а ние – бавно преминаваме в работен режим. Да си призная честно, тази година не съм излизала от него обаче. Лятото почти не почивах, освен няколко уикенд бягства и едно кратко море, но в никакъв случай не смятам това за проблем! Обичам да ползвам отпуската си целогодишно, да изследвам различни кътчета по света по всяко време на годината, а не 10 дни да гледам едно и също място. Но това съм аз, разбира се. Та, да се върнем към предстоящия сезон, който ако трябва да бъдем честни – направо си връхлетя с пълни сили последните няколко дни. Мотивацията ни спада, спи ни се, но всичко това смятам за красив период – намирам сили и се изправям, обмислям, решавам. Есента винаги е била и такава ще остане – време за промени. За нови начинания, за връщане към позабравени такива, за захващане на интересни проекти. Всички са се върнали в града, лудницата е навсякъде – не знам до кога ще ме прави щастлива тази среда, но се чувствам добре в нея. Вирея красиво в градската джунгла и от време на време си давам почивка с кратки бягства като това до Драгоманското блато – най-голямото карстово блато в България.

Драгоманското блато се намира на 40 км от София и на 1,5 км от град Драгоман. Ние стигнахме доста бавно, тъй като имаше затворени участъци по пътя, но 30 минутки повече не са кой знае какво все пак 🙂 Когато пристигнете, има къде да оствите колата си – ще ви посрещне една табела, която дава началото на блатото. Отляво на тази табела след мостчето ще видите стълби – и от там вече няма как да се изгубите! Ще се открие гледка, която не мога да опиша с думи – тишина безвремие и красотата на природата. Природозащитниците от “Сдружение за дива природа “Балкани”” са тези, заради които днес ние може да се разхождаме спокойно и да се насладим на местността, ходейки по дървените мостчета. Мястото е било изкуствено пресушено, но с помощта на тези хора днес си имаме страхотна туристическа дестинация, само на час от града! Ще видите различни видове растителност, ще се насладите на песните от щурци, жабчета и птици – пълна идилия!

Получих много противоречиви мнения между другото – че е занемарено, неподдържано, “смърдящо” и какво ли още не. Това, което аз видях с моите очи, бе истинска приказка…

Мястото е и доста популярна дестинация за снимки и доста брандове вече се възползваха от красивите пейзажи – единствената ми молба е – оставяйте мястото такова, каквото сте го намерили, а пък ако видите нещо нередно…вдигнете го от земята и се погрижете за природата 🙂 Нека запазим прекрасните си кътчета!

А аутфитът, който заснех, е перфектен за този сезон – с топли обувки, ефирна рокля и възможност да се наметне едно палто отгоре!

Рокля: Guess

Чанта: Guess

Обувки: Dr. Martens

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.