По път към Алпите

Какво интересно има в околността:

Innsbruck

Има нещо различно в този град, което ме кара да се връщам отново и отново. Малките каменни улици, цветното настроение от сградите…никога няма да ми омръзне. По всяко време на годината е невероятно, но силно препоръчвам да го посетите преди Коледа, когато коледният базар е завзел огромна част от Стария град и е истинска магия. Ще ви оставя кадри от предходните години, когато имахме щастието да се насладим на тази приказка.

Kufstein

Една от историческите забележителности на областта Тирол в Австрия е крепостта Куфщайн. Това масивно укрепление е разположено на висок хълм и мога да потвърдя, че си заслужава да го видите. На мен лично ми беше много интересно да се разхождам със слушалки и да се пренасям в историята на мястото, но дори и да нямате такъв интерес, само да се разходите е също прекрасна възможност да напълните очите с красота. Самото градче е много симпатично, типично тиролско, което мен лично ме прави много щастлива, обичам архитектурата, усещането за уют и топлина навсякъде.

Kitzbuhel

Силно препоръчвам да си направите разходка до там. Докато самият курорт е наистина лукзозен и приветства много платежоспособни гости, то Центърът е подходящ за страхотен обяд сред пъстрите им къщурки, над които надничат величествените върхове на Алпите. Има много магазини, ако това представлява интерес за вас и страхотни ресторанти. Обикновено му отделяме по половин ден.

Pinit

Swarovski Crystal World

В непосредветна близост до Инсбрук се намира и невероятният музей на Swarovski. Не съм фен на бранда, но определено това е изживяване, което препоръчвам да не пропускате. Няма да издавам много, но е сякаш се потапяш в друг свят. Отделете си няколко часа – има невероятна градина с гледка към планините, а The Giant – е вътрешната инсталация от кристални светове. Оставям ви информация ТУК.

Пътна обстановка – Маршрут

България – Сърбия – Хърватия – Словения – Австрия – Германия – пак Австрия

  • Сърбия: имат тол такси: 10-15 евро за прекосяване на цяла Сърбия.
  • Хърватия: тол такси. Пак около 15-20 евро за цяла Хърватия.
  • Словения: винетка, ние взехме седмична. 15 евро.
  • Австрия: винетка, ние взехме 10-дневна. Около 15 евро.
  • В Австрия и Германия имаше и 2-3 тунела по пътя за Алпите, които бяха на цени между 10 и 17 евро за минаване, които не са включени във винетката и са отделни.
  • ЗАДЪЛЖИТЕЛНО паспорт за домашен любимец в Хърватия. Там винаги е най-строг контрола за превоз на кучета и т.н.

Опитах се да събера най-важната според мен информация, която да ви е полезна, ако решите да си направите и вие такова прекрасно пътешествие с кола до Алпите. Разбира се, това е нашият маршрут, вие може да изберете напълно различен. На нас ни е толкова спокойно и зареждащо да преминаваме през горепосочените места, че вече се случва за трета година. Ако имате въпроси, може да ми пишете за повече информация, с радост ще ви съдействам.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.