Make a point

Отдавна не съм писала тук и причината е ясна – едно денонощие не стига за всичко онова, което искам да реализирам. Но вместо пак да ви обяснявам как времето е крайно недостатъчно, ще си говорим за точно обратното – как  стига да искаш, винаги има начин. Миналата седмица бях на почивка в Алпите за една седмица и се откъснах от всичко и всички. Да, ама не. Може да съм изключила служебния си телефон, но личният, този, който „ползвам“ за втората си работа, а именно блогът, не спираше да вибрира от нотификации. Единият ден се събудих и видях, че огромен брой познати и непознати хора са ме подкрепили, за да достигна така чаканите от всеки творец в социалните мрежи – 10К. Сънувах ли, не знам, но през цялото време бях като в транс и не осъзнавах какво ми се случва – поплаках си, полетях по пистите от щастие, изпитах 3940839 емоции в секунда. И всичко това, защото някой е повярвал в мен. Моят „overnight success”…за който работих буквално 24/7 през последните 4 години. Който поставях пред личния си живот, почивката си, всичко. Но да, харесва ми отстрани да изглеждат лесни нещата – тогава си успял. Благодарна съм, че все пак в тази общност няма само бездушие, а и подкрепа. От други творци, от други съмишленици, с които намирате обща цел – да правите това, в което сте най-добри, а именно да вдъхновявате, да показвате света по различен начин, да сте пример. Отговорността расте, но и удоволствието от работата също. Ок, постигнах един успех, а от тук нататък накъде? Иска ми се да мога да ви обещая, че ще бъда по-активна, че ще има влог и всички рубрики, които са в главата ми…но всяко нещо с времето си. Реалистичната ми цел е да ви запознавам все по-често с брандове, в които вярвам, които са различни и имат свой почерк, отличават се и носят свой собствен дух. Като ги видиш – веднага познаваш кой стои зад това творение. Затова започвам с МАКЕ А POINT, които толкова привлякоха вниманието ми, че тяхната чанта е най-любимият ми аксесоар към всеки аутфит тази зима.

Pinit

Нека ги представя – Make A Point е изцяло български бранд, зад който стоят едни прекрасни дами – Нора, Соня и Алекс. Имам късмета да познавам Алекс от много години, тъй като сме учили в едно училище – Дорис Тенеди. Тя беше от „големите“ и винаги съм се възхищавала на стила й, какъв финес и женственост носи в себе си. Съвсем случайно се засякохме на едно събитие преди няколко месеца и толкова се зарадвах да разбера, че тя ме помни…аз съм от хората, които си мислят, че са незабележими и не вярвам, че някой ме е запомнил, особено имайки предвид промяната, която претърпявам последните години. Да не разтеглям повече локуми – на въпроса с какво се занимава тя сега, получих отговор и визитка на Make A Point. С усмивка приех и двете – зарадвах се адски много, защото от всички базари, които посещавам, нямаше как да не са ми направили впечатление интересните чанти и раници с отличителен белег – можеш да си създадеш свой артикул, който никой друг няма как да има. Алекс можеше да е навсякъде другаде по света, но не е. В България е, твори и се опитва да създава заедно с другите две прекрасни дами нещо различно, стойностно и качествено. Нещо, което със сигурност ще се запази във времето, защото е здраво, стилно и универсално. Чантите на Make A Point са не само плод на въображението на създателките им, но и продължение на място с традиции, опит и нестихваща енергия. Шият се в пловдивската фабрика „Чайка“, създадена пред 1963 година. През стените й са минали брандове като Samsonite, Head, Belstaff и много други. По онова време „Чайка“ е било едно от най-големите предприятия на Балканския полуостров. Представяте ли си? В България имаме с какво да се гордеем, а екипът на Make A Point съм сигурна, че е повече от щастлив да има такава база, която със сигурност допринася за вдъхновението им при създаване на всеки един от моделите. Талант, енергия, страст – това носят Нора, Соня и Алекс. Духът на натрупания професионализъм през годините във фабриката, съчетан със свежия поглед на трите дами, всяка взела най-доброто от опита си в чужди държави…създават чантите Make a point.

И преди да ви поговоря за моето бижу, което сама мога да моделирам и да избирам цветово, не искам да пропускам едно страхотно дело, което е за пример на всеки творец. Всеки има нужда в даден етап от живота си да му бъде подадена ръка. Не винаги се случва така, че ние да я получим, но именно това трябва да ни мотивира още повече да се научим ние да даваме. Това правят и триото от Make a point – обявяват конкурс за дизайн на чанти във всички художествени училища и вдъхват частица надежда на децата, че стига да се трудят, могат да постигнат своите мечти и в своята страна. „Децата имат нужда да видят как се случват в реалността нещата, които учим в училище. Не е достатъчно  само да нарисуваш една идея, после трябва да я направиш“, казва Соня от фабрика „Чайка“. Момичетата вярват, че младите артисти трябва да получават необходимата подкрепа и да бъдат стимулирани да творят, когато все още имат неподправено чувство за изкуство. 

Pinit

Победителките от конкурса са ученици от гр. Троян и гр. Пловдив. Представяте ли си какво е това за едни деца, които тепърва навлизат в живота? Да се докоснат до истинския свят, да видят как се реализира една мечта – от рисунка в истинска чанта? Винаги съм смятала, че практическата част понякога е по-важна и от теорията. Дори заставам твърдо зад думите си, тъй като аз самата съм „крала“ занаят през всичките години след училище досега, а университетът е бил там само да затвърди по-задълбочено тези знания и умения. Подавайте ръка по-често на младите – всеки един от нас е бил там. Да помогнеш на един човек, да промениш една съдба – достатъчно е, за да се чувстваш щастлив. Или поне мен това ме прави щастлива, явно и страхотните момичета от Make a point, които са се заели да се борят с вятърни мелници, но не се отказват. И ще успеят, защото са можещи, добри и кадърни 😊

Мисля, че вече е време да ви разкажа малко и за самата идея, която стои зад този бранд. Make a point не се стреми да бъде масов, нито модерен по калъп. Той е платформа за всички, които имат какво да кажат и имат желание да оставят своята следа. Мода за тези, които я разбират по различен от наложения начин, своя собствена нека я наречем, защото чантите и раниците са сглобяеми – в различни цветове, с различни слогани – такива, които да изразяват теб самия. „More than fashion“ казват те, а аз добавям – повече от аксесоар. Моята чанта се превърна в онзи отличителен белег, който крещи „Ели“. Виждаш я и няма как да объркаш кой е нейният собственик. Защото е цвят, който обожавам, в комбинация от десен, с който прекалявам – карето, но ми носи толкова настроение, че няма как да се откажа от него. Няма човек, който да не е загледал това бижу, което нося в ръка гордо от известно време. Напоследък дори ориентирам аутфита си според чантата, а не обратното. Не ми се е случвало отдавна и определено ми харесва да имам нещо толкова отличаващо се и различно в гардероба си 😊

За пореден път ми се иска да ви вдъхновя да се оглеждате в българските таланти, защото има какво да ви предложат. И не защото е българско, а защото е и качествено, и различно, и стойностно и ще го имате дълги години. А не сезон или два. Не съм човекът, който да ви критикува за пазаруването на fast fashion, защото и аз самата го правя, но все по-рядко. И като всяка една от нас ще има еднаква рокля от Зара, то поне се старайте аксесоарите и обувките ви да са отличителни. Да показват вашия стил, вашата индивидуалност и  да си ги носите с голямо удоволствие и гордост. Make a point с чанта, която вие сами сте си създали и никой друг няма да има. Бъдете себе си и по-малко онова, което обществото иска да бъдете.

Pinit

Ето тук може да разгледате какви красоти правят: MAKE A POINT.

А ето и изненадата! С КОД Eli40 може да се снабдите с клъч като моя, или в друг цвят! Побързайте, защото кодът е валиден до 31.01 🙂

*Статията не е спонсорирана. Просто страхотен български бранд, който заслужава да достигне до много хора и заема голяма част в сърцето ми.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.