Магията на Коледа не се отменя: Gift Guide vol. 1

Продължавам темата, която започнах в началото на седмицата – че никой не може да ви отнеме духа на Коледа и ценните моменти във време, в което на първо място идват здраве, смиреност, търпение и сили да съхраним себе си, любовта си и семействата си. Започнах да ви показвам какво може сами да си сътворите у дома с подръчни материали от природата, откъде да откривате детайли, с които да промените изцяло облика на своя дом, който е и нашата крепост в момента. Ще продължа до края на месеца да ви давам идеи за интериор, но предвид факта, че все пак много от вас ме следват заради модните вдъхновения, този пост ще бъде с такава тематика. И както направих за големия Black Friday във Fashion Days – написах огромна статия със съвети, които да ви ориентират кое е стойностно и кое не според моите виждания, така и днес ще ви покажа един обстоен Gift Guide с идеи от сайта им, които намирам за страхотен подарък, който вашите близки приятели…и вие 😊… да може да си носите дълго време!

Нека започваме.

Неимоверно тази година уютът между четирите стени, между които прекарваме цялото си време, е изключително важен и истински смятам, че сами трябва да отключим енергията на предстоящите празници чрез малки действия, които да ни усмихват. Подаръците към близките не е нужно да са големи, а добре помислени и да подхождат на личността на всеки човек. Не купувайте нещо, колкото да „го подарите“ – по-добре без подарък в такъв случай. Направете си предварително списък, по който да се водите и така по-трудно ще се захласнете по ненужни вещи. И задължително си сложете ЛИМИТ…и пазарувайте със сърце, желание. Тази година ни показа, че няма такова нещо като „ТРЯБВА“, а „искам да зарадвам близък човек, когото не съм виждала от толкова много време“. Както съм ви споменавала и преди – един съвет за тези от вас, които не са особено наблюдателни и им е трудно да изберат подарък. Разгледайте обстойно снимките на вашите познати/приятели и се загледайте какъв стил аксесоари носи, каква цветова гама дрехи – като цяло всичко, което би ви помогнало да си изградите по-ясна представа за това какво би му харесало на този човек. Не всеки е роден досетлив и наблюдателен, така че този съвет смятам е помогнал на много хора около мен да избират по-лесно хубави подаръци, вместо да дадат поредната „прахосъбирачка“…всички ги имаме у дома.

Pinit

Започвам с РАЗДЕЛ: АКСЕСОАРИ.

Разбира се, вкусът е нещо много относително и приемете тези предложения като насока, по която да вървите 😊 Чантите са предложение за подарък по-скоро от вас за вас /или ако мъжете гледат списъка ми?/, а за приятелите ви – винаги портмоне, ръкавици, шал, шапка – са добро решение. А бижутата – във Fashion Days има наистина хиляди варианти във всякакъв клас и всички изглеждат страхотно – едва съм ви избрала само няколко модела /сърцето е адски сладка брошка от глина!/.

Pinit
Pinit
Pinit
Pinit

Продължавам с РАЗДЕЛ: УЮТ У ДОМА,

който включва най-много предложения, познайте защо 😀 Тази година стигаме до момента, в който анцуг, пижама, пантофи, чорапки – са все подаръци, които освен сладурски, са и много фукционални предвид колко време прекарваме у дома. Единственият ми съвет тук е да търсите артикули, които може да имат коледна нотка, но нека не са изцяло с шарки, които не може да носите по друго време на годината, освен две седмици преди празниците този месец. Каре, червено, тъмно-зелено, елхички – всички тези десени и детайли могат да ви бъдат от полза всяка зима, а не само по Коледа /ако си вземете пулвер, на който пише ХО-ХО-ХО или е със светкащи Дядо Коледа, джуджета и т.н. – схванахте идеята/. Аз лично имам 2 коледни пуловера и съм си сложила БАН за повече, защото са ми достатъчни да имам какво свежо и празнично да обличам за настроение. 😊 А за карето – мисля, че всички единодушно може да се съгласим, че имам обсесия по него, но как да не го харесваш??

Pinit

Сладурски чорапи: от много време чорапите загубиха славата на „най-ужасен коледен подарък“. Вече има толкова свежи предложения, че аз самата се снабдявам с всякакви свежи дизайни, които да ми носят настроение през деня, когато погледна надолу – а това се случва доста често, когато прекарваме толкова време у дома напоследък.

Pinit
Pinit

И нека има РАЗДЕЛ: СПОРТ.

Не знам за вас, но на мен тази година желанието ми за спорт е някакво тотално увеселително влакче, което тъкмо се изкачи до някакакъв връх, в който тренирам през ден, и се спусне до тотална липса на желание да правя всичко от ежедневието си на едно място – ядене, спане, работа, развлечение…и т.н. Но в крайна сметка сами трябва да си наредим ежедневието и да се вдъхновим чрез малки действия животът ни да не спира, независимо през какви трудности преминаваме. При мен сработва записването на клас по йога с точен час, който няма как да отменя, да сменя стаята и да се преоблека в спортните си дрехи, защото имаше период…в който тренирах по пижама, хора, ПИЖАМА. Не правете тази грешка и разграничавайте дейностите си, защото животът все някога ще се върне…към нещо по-добро и не трябва да губим мотивацията си за пълноценен начин на живот.

Да преминем към РАЗДЕЛ: ГРИЖА.

Тук съм ви подбрала любима моя селекция парфюми, които смятам за страхотен подарък, но разбира се, малко по-личен, защото определено трябва да – познавате човека, за да нацелите предпочитанията му. Виж, техника – като маша за коса, преса или хубав сешоар – винаги са добра идея, защото това за мен са и полезни подаръци. С грима – не рискувайте с фондьотени, червила и т.н., а по-скоро се спрете на палитра с неутрални цветове, грижа за кожата, комплект четки за грим – все неща, които биха влезнали в употреба на всяка жена.

Pinit
Pinit

Как щях да забравя? РАЗДЕЛ: БЕЛЬО

Напоследък съм фен на по-нежно, лежерно бельо – без банели. Да не кажа, че вече няколко години не съм залитала по нищо, с което няма да се чувствам като с втора кожа – с годините ли се случва тази промяна, модата ли е виновна, не знам, но е факт и честно казано съм щастлива за това си мое решение. Чувствам се по-добре в тялото си по този начин, а в същото време има достатъчно модели с дантела, тюл, каквото се сетите – за да изглежда все пак сякаш си на 26 и все още имаш желание за живот 😀 Моделът със сърчицата тук ми е фаворит /на Guess e, макар да не съм най-големия фен на бранда, но често ме изненадва и с такива свежи предложения!/:

Pinit

РАЗДЕЛ: БЛЯСЪК ЗА НОВОГOДШНАТА НОЩ…У ДОМА.

Тотално отказвам да приема, че ще посрещна Нова Година по пижама. Може да съм в домашна обстановка, но аз съм откровено от онези хора, които силно вярват, че сами си допринасяме за настроението и плацебо ефект или не, аз вярвам, че както посрещна новата 2021, такава ще ми бъде и годината. Че няма да ни дадат да се разпишем върху това какво ни очаква…няма. Но важното е да сме живи и здрави, нали така. И малко блясък никога не е излишен, особено във време, в което поводите да сложиш любимото си червено червило и черна тюлена секси рокля клонят към нула. Та, нека си ги създадем сами тези поводи и я посрещнем напук с натроение тази Нова 2021!

Pinit
Pinit
Pinit

И завършвам с топли предложения в РАЗДЕЛ: ЗИМА,

в който съм включила всякакви шуби, ексимоски дрехи и обувки, които са изключително полезен подарък за близък човек, ако можете да си имате доверие и знаете какво би харесал отсрещния 🙂

Pinit
Pinit

Като за финал отново да ви кажа – до Коледа ще има още няколко предложения за подаръци, които са насочени по-скоро към по-малките детайли, интериор, свещи и т.н., най-вече от българските брандове. Смятам, че разнообразието е важно и не ми се иска да ви показвам само една сфера, затова и днес се надявам да съм ви била полезна при избора на подарък от световноизвестни брандове, които аз самата харесвам и ползвам в ежедневието си, както не веднъж съм ви показвала. Не забравяйте да помислите добре какво би харесал човека, преди да му купувате/измайсторите какъвто и да било подарък. А за желанието – то ще си проличи винаги, ако сте го вложили искрено. Разбира се, много от предложенията са за и за вас самите – в момента има големи намаления. 🙂

КОД ЗА ОТСТЪПКА до 27.12. за дрехи, обувки и аксесоари без продуктите на Mango и Next:

10ELLIE

Pinit

*статията е в колаборация с Fashion Days. Мнението е изцяло мое.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.