Trend alert: Обемни ръкави

Както най-вероятно сте забелязали – ставам все по-активна и тук, в блога, и в Youtube, тъй като с годините разбрах в какво искам да влагам енергията си и това определено е модата. Под всякаква форма – абстрактни кадри, интерпретации на тенденциите, като цяло – как да изградите свой гардероб, който винаги да е на мода, докато в същото време е устойчив на времето и е пълен с находки, подходящи за вашия стил, усещане и характер като цяло.

Днес съм ви подготвила както текст, така и видео, по един тренд, който обожавам и намирам за всесезонен, макар и да се води модерен конкретно в момента – Зима 2021. Става въпрос за ОБЕМНИТЕ ръкави, които имат толкова много разновидности, че може свят да ви се завие. Аз подбрах няколко различни видове ръкави на дрехи от Fashion Days, които ме предизвикаха да направя каквото пожелая по темата – това е и най-голямото ми щастие…да имам партньор, който да ми дава свобода на действие, да вярва в мен до толкова, че да не слага рамки в материалите, а просто подкрепя любовта на дадения човек към неговата страст – а именно МОДАТА.

Pinit

Много хора смятат, че тази тенденция е трудно носима, че е old-school или пък ги прави да изглеждат нелепи. Веднага ви опровергавам като ви казвам, че явно не сте намерили своята дреха – според вашето телосложение, характер и усещане. Често преди се е случвало да нося аутфити, които изначално харесвам, но сложени върху моето тяло, цвят на кожата, прическа и всичко, което ме прави МЕН, да стои ужасяващо не на място. Това е точно заради този фактор – който искам да ви науча да откривате в една дреха – тя да отговаря на вас самите. Така е и с обемните ръкави – има толкова много разновидности, че не може да характеризирате ВСИЧКИ обемни ръкави като неподходящи за вас, без да сте разбрали колко голямо разнообразие имат и без да сте изпробвали някои от тях. Днес ще ви убедя, че подобен тип дреха може да изглежда стилно, различно и интересно. 🙂 Аз лично харесвам по-разчупените визии и се надявам поне едно от всички мои предложения да ви хареса до толкова, че да си го откраднете като идея за стилна и тренди визия.

Ако не ви се чете /макар че тук съм дала много повече разяснения/, може да гледате видеото ми в Youtube, в което може да видите всички визии от статията – нагледно:

Започваме с най-любимата ми визия, но и най-странното наименование на тези обемни ръкави, а именно ЕПИСКОПСКИ РЪКАВИ /bishop sleeves/.

Аз също не знаех, че се казват така, а съм имала не една и две дрехи подобен модел. Изключително интересни са, но и според мен прилягат на по-смелите дами, които са отворени за предизвикателства в начина, по който изглеждат. Харесва ми, че при тях има маншет около китката, който придава доза елегантност и определено обемът по този начин става възможно най-голям. За самата рокля /елек/ нямам какво да кажа, освен че това е може би най-красивата дреха, която съм обличала в последно време. Почувствах се изключително женствена, красива и с изключително изваяна фигура. Monarh е бранд, който открих наскоро във Fashion Days и от тогава съм огромен фен.

Следващите обемни ръкави, за които ще си говорим, са ВЪЗДУШНИ РЪКАВИ /с волани/ или Ruffle Sleeves.

Те са ми любими, но и по-трудни за носене не толкова от към екстравагантност, но от към обем. Трудно се побират под сако/яке/палто…като цяло под каквото и да било, защото имат обикновено много волани. Това не трябва да ви спира, а по-скоро да ви насочи към правилния модел, който според мен е добре да може да носите и през по-топлите месеци, когато не ви трябва горна дреха. Аз се влюбих в ризата на Karl Lagerfeld и определено я намирам за подходяща находка, която да ви служи вярно години наред – изключително стилен, изчистен и красив модел, който обаче е все пак закачлив и хващащ окото. С такъв детайл по блузата изобщо не е нужно да слагате нищо повече върху себе си, тези волани са достатъно привлекателни и завършващи всеки аутфит. 🙂

Пристъпваме към обемните ръкави тип БАЛОН /balloon sleeves/.

Тук ви показвам една изключително красива риза, която ясно показва какво точно представлява тази разновидност: обемът не е в горната част, а е около лакътя или дори по-надолу. Първоначално изглеждат леко странно, но ако материята е качествена като в случая – 100% коприна, то несъмнено имате една готова нежна и интересна визия, която отново няма нужда от кой знае колко много детайли още. Аз съм добавила само едно леко по-грубо колие, за да притъпи иначе прекалено романтичния аутфит. Моят съвет тук е да избирате по материя, тъй като ако тя е по-твърда, няма да ви е много комфортно, а и не би изглеждало толкова лежерно и приятно, а по-скоро грубо.

Стигаме и до всъщност основния герой в тази статия, а именно БУФАН ръкавите.

За тях сме чували още от детските си години, когато аз лично отказвах с пълен глас да ги нося – за баба ли ме имаха? Около 20 години по-късно – са ми фаворит и при един по-обстоен подбор и възможност да съчетаете дреха с буфан ръкав с останалите артикули от гардероба ви, тя може да бъде най-голямото бижу сред останалите ви артикули. Пак казвам – всичко е до стил и това да се научите как да съчетавате наличните ви дрехи. Буфан ръкавите се срещат не само сред ризите, но и тениски, рокли, с които може да се превърнете в истинска принцеса, или ако сте като мен – да ги съчетаете с по-груби обувки и аксесоари, с които да потушите иначе “барби” усещането. Тук ви показвам една изключително красива рокля, която е едно цяло произведение на изкуството. Влюбена съм е меко казано в този случай! Огромен фен съм на перата, които придават една мистичност, която аз определено търся в дрехите. И огромна моя цел е освен да ви науча къде и как да съчетавате дрехите си, да бъдете по-смели в изборите си, защото БЕЗ ДА ОПИТАТЕ, НЯМА КАК ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ НЕ Е ВАШЕТО. Аз не можех да си представя да нося кубинки – от 2-3 години не ги свалям. Перата бяха тема табу – сега ги търся под дърво и камък. Защото се отпуснах, не мисля за хорското мнение и съчетавам това, което истински харесвам, а не това, което обществото очаква от мен.

Статията продължава на страница 2.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment
  • Мария-Никол
    January 28, 2021

    Ти си най-голямото ми вдъхновение да експериментирам с гардероба си всеки ден!