Run, Ellie, Run!

Спортът винаги е бил част от моя живот. От малка майка ми ме записваше на какво ли не – тренирала съм тенис, плуване, шортрек /мхм/, ски, латино танци, народни танци. Всичко това ми е помогнало да се изградя като човека, който съм сега. Научила съм се на дисциплина, хъс и уважение – все важни качества, които трудно се придобиват през годините. На днешна дата за жалост не мога да се похваля с постоянството, което имах преди години – само 3-4 лета назад си спомням, как всеки ден отделях време за фитнес + тичане в Борисовата градина по 5 км… и никога не съм имала оправдания! Сега все намирам причина – много работа, лекции, социални контакти, събития…пък и други неприятни ситуации в личния живот. С времето усетих, че нещата не отиват на добре и колкото тялото ми да помни, не му ли се дават достатъчно тренировки, то няма как да бъде същото. Объркаността ми започна да пречи и на здравословното ми състояние, започнах да ям все повече и повече пасти, пици и все такива вкусни хапвания, но разбира се без да помръдвам от вечния кръговрат: вкъщи – колата – офис стол – колата- вкъщи. Определено периодът на непоносимост към тялото дойде и при мен и това повлия дълбоко на самочувствието ми, визията ми и най-вече държанието ми. Постоянната неудовлетвореност беше налице и определено трябваше да направя нещо. Взех си от всеизвестните MultiSport карти с идеята, че има толкова много избор и все нещо ще ми допадне. Е, добре – отидох на плуване, на фитнес, на йога, на Табата, на Крос Фит и всичко, което ми звучеше достатъчно интересно. Е да, ама не. Някои тренировки повторих, други не, но няма и два месеца след като осъзнах, че след работа просто нямам сили и време да отида до другия край на София, да тренирам 1 час, още половин за душ и придвижване обратно до вкъщи или евентуално до някое събитие. Поне бях направила първата крачка – която ми даде страхотен тласък да се мотивирам да поправя загубеното през последната една година.

Реших, че лятото е страхотен момент да възвърна навика си за тичане в парка и сега мога откровено да заявя, че го правя поне три пъти в седмицата, задължително в Борисовата градина – по някакъв необикновен и красив начин пътят, който съм си начертала и изпълнявам всеки път там ме разтоварва страшно много след тежък ден в офиса. Много често взимам и Чарли с мен и атракцията става пълна.

Pinitsport summer

Другото предизвикателство, което поставих пред себе си, е АБСОЛЮТНО всеки ден да клякам с тежест – поне по 50-60 пъти. Може да не звучи особено трудно, но с 8-10 килограмова пудовка за “кекавото” ми състояние в момента е доста натоварващо.

Поне три пъти седмично изпълнявам и 10-минутна тренировка за корем, която случайно намерих в YouTube и е на любимата ми Alexis Ren. Лично мен много ме мотивират подобен тип момичета, които имат добре оформено тяло и по-женствена структура:

А това, че всеки от нас иска да използва максимално почивните си летни дни за почивка е повече от ясно, но не трябва да забравяме, че тялото има нужда от ежедневни грижи – затова просто открийте няколко упражнения, които да са полезни за вашето тяло и ги правете когато сте на морето – удовлетворението от дори лека тренировка, докато другите се излежават на плажа, е неописуемо 🙂

Pinitsuperdry sport

Борбата за възвръщане на моето тяло, в което аз се чувствам най-добре, продължава, но за да говорим за краен резултат, първо нека обявим началото! Както се казва – no excuses, защото докато сме живи и здрави, трябва да даваме на тялото си нужната доза тонус и енергия, да се храним здравословно /за мен това означава качествена храна, нищо пържено и сладко/ и много позитивна енергия, която в последствие се отрязява и на хората около нас 🙂

Pinitnike run

Най-важното, което научих до момента, е да обичаш тялото си такова, каквото е! Крайностите не водят до нищо добро, затова е изключително важно човек да търси своя собствен баланс, да слуша повече тялото си и да не се влияе от чуждото мнение. Никой не е теб и никой не е мен – всички сме различни и в това се явява красотата на света.

 

Просто бъдете най-добрата версия на самите себе си!

Pinitsuperdry

Pinitgreece sithonia

Pinitjogging

Дрехи: Superdry

Маратонки: Nike

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.