Карето. Твоят най-добър приятел тази есен.

Днес вече се отклоняваме от темата за буржоазната есен – ще си говорим за една друга вечна класика, любимото ми каре. Дори една най-обикновена дреха на пръв поглед – би променила изцяло облика си, ако е с интересен десен. А в студените сезони няма по-подходящ от каре и английски туид. Спирам да говоря колко тренди са буфан ръкавите, кадифените костюми и диадемите като основен аксесоар, и сменям темата към това да бъдете смели в избора си на шарка и да не се страхувате да облечете нещо по-свежо и различно!

Костюмът е навсякъде и под всякаква форма – цветен, елегантен, с панталон или пола – няма значение. Тенденцията от миналата година не е отминала, дори напротив. В гардероба на всяка жена трябва да има такъв комплект, който да върши работа в различни ситуации – на бизнес среща, съчетан със стилен ток или изчистени мокасини, или за ежедневна разходка из града – партнирайки си с по-груб ботуш или дори кецове, ако материите и кройките предразполагат. Аз, разбира се, тотално отказвам да стана роб на корпоративния дрескод и дори в офиса няма да ме видите в строг вид, освен ако изрично не се налага за важна среща. Доставя ми удоволствие да смесвам елегантна дреха с груби обувки, или обратното. В случая съм с любимия ми костюм от H&M, новите ми all time favourite кубинки от ZARA и…блузата? Ами това всъщност е рокля, наподобяваща сатенирано бельо – което в последните години навлезна сериозно в модните редици. Дантелата, която се подава под полата, е изключително нежна и красива, но и не особено подходяща за ежедневна визия. Страхотно съчетание би било едноцветно поло в цвят бордо или вечната класика – черното.

Карето е класика, но тази есен ще го откриете в нов, по-модерен прочит – различни цветове, големини и комбинации на принтовете под формата на сака, панталони, поли и рокли. Едно страхотно качество на карето е неговата способност да отвлича вниманието от несъвършенствата ни, тъй като то е основен акцент в облеклото.

Костюм: H&M

Рокля: H&M

Обувки: ZARA

Шапка: ZARA

Чанта: Michael Kors

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.