The weather outside is fritghtful, but the wine is so delightful!

Здравейте, прекрасни хора! Днес ще ви представя един пост, подготвен с много желание, любов и настроение! Но първо малко лирическо отклонение 🙂

Pinitseewines

Тази година не знам какво се случи, но още не мога да осъзная кога се изниза, колко много ми взе и как продължава да ми поднася изненади ежедневно. Динамиката в последните месеци бе на пълни обороти, времето все не стига и в края на краищата си дадох сметка, че не мога да продължавам повече по този начин. Бях станала истински робот – без желание за живот, един изпълнител на задачи, който не спира и за секунда да се наслади на всичко прекрасно, което ни заобикаля. Алармата звъни, ставаш, обличаш се – отиваш на работа, в която позитивната ти нагласа към света е гледана с насмешка, опитваш се да промениш системата, която обаче не желае да бъде променяна, защото комфортната зона е „хубаво“ нещо все пак и накрая на деня обаче се чувстваш изцеден, уморен. И то уморен не от работа, а от това да се бориш с вятърни мелници, от това – да вярваш сляпо, че нещо ще се промени. Винаги съм имала тази черта от характера си – да съм наивна, да искам да получавам от хората това отношение, което аз давам в замяна. Но в това е красотата на света – хората са различни и всеки един от тях е ценен урок – за това, което искаш да бъдеш и за това – което би искал да избягваш от тук нататък. Човек не трябва да съжалява за нито едно свое решение – то е било най-правилното в момента, в който си го взел! И в последните месеци разбрах, че ако ние самите не вярваме в себе си, няма как да очакваме другите да го направят. Човек трябва първо да обича себе си, да бъде уверен във възможностите си и чак тогава да продължи напред! Оставайки сама с мислите си осъзнах, че не знам какво искам, много неща ме изкарваха извън релси – всяка малка дреболия у дома, близките ми хора, неопределеността за бъдещето…всичко. И за какво? Имам дом, образование, семейство, любим косматко и опит в сферата, в която искам да се развивам. Но обществото днес ни кара да се чувстваме неудовлетворени от себе си – винаги да искаме и още, и още – това, което имаме, никога не е достатъчно..винаги някой ще пътува повече от нас, ще има по-скъпи дрехи и ще кара по-нова кола, ще бъде на по-висока позиция в известна компания. И какво от това?! Всеки носи разочарования и болки със себе си, просто социалните мрежи не са мястото, в което да ги показваме – представяме само най-щастливите моменти, а тъжните, трудните мигове се скриват зад кадър, защото е редно и там да останат.

Pinitseewines wine club

За какво ви разказвам всичко това ли? Искам всеки един от вас просто да спре за момент и да се замисли колко много е постигнал, колко много притежава – близки хора, дом, работа, семейство, животинче. Ежедневието на всеки един е различно, хората се движат с различни темпове! Разбира се, че не винаги животът се подрежда по план, често обстоятелствата променят желанията ни, мечтите ни! И в това няма нищо лошо! Просто трябва да откриете онези неща, които ви правят щастливи – това може да е любимо хоби, спорт, работа – важното е да ви кара да се усмихвате ! За мен това са блогът и мястото, на което живея. Осъзнах, че бъркотията ме побърква и започнах да поправям лудницата, която бяхме сътворили през последните две години – по тази причина и все по-често може да откриете снимки на интериор в социалните ми мрежи – това се дължи на любовта ми към уюта, желанието ми да се прибера вкъщи и да знам, че това е моят дом! Няма по-хубаво от това в забързаното и непредсказуемо ежедневие да ви посрещне на вратата най-голямата безрезервна обич – кучето, да приготвите нещо набързо и да седнете заедно с любимия човек на масата, за да си разкажете всичко онова, което ви е вълнувало през деня! Ние нямаме телевизор в кухнята и определено мога да кажа, че това промени изцяло общуването помежду ни! Не ни трябва нищо повече от вкусна храна и хубаво вино, което гали сетивата и допринася за доброто настроение!

Pinitseewines wine club

Както неведнъж съм споменавала и ако ме следвате предполагам сте забелязали – ценител съм на виното и съм фен на това да изпробвам различни видове и сортове – за жалост обаче не съм от най-големите разбирачи и често оставям задачата по избора на някой друг /дори често съм от хората, които се червят в заведение при въпроса „От кой сорт точно желаете?“/. И за да спрем с неудобните моменти, открих страхотно решение на предходния въпрос – станах член на Винен Клуб, в който не е нужно да се обличаш в официални рокли и да присъстваш на изискани дегустационни събития, а всеки месец, стоейки удобно на дивана, получаваш кутия със селектирани вина според различните вкусове на клиента и картички към тях, които дават обяснение кои са подходящите храни за този сорт, в какви чаши се консумира и кои са доминиращите аромати! Винените Клубове са 6 на брой и всеки един от тях ни отвежда до различни точки по света, запознава ни с различни сортове и ни предоставя различно изживяване! И освен, че ежемесечно получаваш избрани от експертите на SeeWines вина (2,3 или 4 бутилки), фирмата периодично организира специални винени срещи за членовете на Винените клубове с екперти-селекционери! Мен лично най-много ме грабна клуб „Откривател“, в който вината са от територии като Франция, Италия, Испания и Португалия. При първата си доставка получих страхотен микс от бяло, червено вино и розе, а като за първа поръчка получих и комплимент още една бутилка – Prosecco Bellini Cipriani /по-зимен вариант на любимия ми Bellini Cipriani/!

Pinitseewines wine club

Имах възможност вече цял месец да опитам тези прекрасни вина и мога смело да заявя, че моят фаворит е розето! Толкова много ми хареса, че сред получените бутилки имаше и вино от български произход и то не от къде да е – ами от най-доброто място /според мен/ за производство на тази напитка – Мелник. Виното се казва AYANO и реално можете да го откриете само в този сайт, тъй като е тяхно производство и определено си заслужава да го опитате!

Pinitseewines ayano
Pinitseewines

Червеното вино FITAPRETA TINTO пък от своя страна е най-подходящо сега за зимата и е перфектно за предстоящите празници – все пак храните, с които се съчетава, са червени меса, паста и сурово сушени меса – всичко, което присъства на една празнична трапеза! Аз лично винаги след дълъг ден обичам да седна на обособения ни кът за четене, да взема любима книжка /съвсем откровено до скоро нямах ама изобщо никакво време за това и се опитвам сега да поправя тази грешка/ или да пиша дипломната си работа – в компанията на Чарлинко, най-после украсената ни Коледна елха и чаша хубаво вино…по този начин винаги нещата вървят една идея по-приятно!

Pinitseewines
Pinitred wine seewines

Разбира се, има хора, които не са фенове на тъмните вина и предпочитат бялото – в кутията има и нещичко за тях! Класиката – Совиньон Блан /DIPOLI/, но със страхотен аромат на праскова, кайсия и мед! Честно казано най-често изпробвам бели вина в ежедневнието си и затова може би отдадох повече внимание на останалите, които получих, тъй като за мен бе изключително интересно да изпробвам сортове и видове, които бяха непознати до момента за мен!

Pinitseewines wine club

И ако до тук не съм ви убедила, че виното е най-добрият приятел на човека /след кучето, разбира се/, ще завърша с черешката на тортата – Prosecco Dogg Brut, чийто вкус е хармоничен баланс между киселинност и сладост. Пък и просекото е перфектната напитка за новогодишната нощ, която всички очакваме с нетърпение!

Pinitseewines
Pinitseewines home decor

След всичко, което изписах, бих искала да кажа, че освен подарък за вас самите, Виненият Клуб е перфектен подарък и за ваш близък човек за предстоящите празнични дни! Често се чудим какво да вземем на семейството, а Коледа е перфектното време за хубави моменти, в които виното несъмнено присъства на празничната трапеза!Абонаментът може да се спре по всяко време и не ви обвързва със срокове, както и доставката е напълно безплатна 🙂

Pinitseewines

Бих искала да ви пожелая топли и уютни празнични дни, изпълнени с много щастливи моменти с близките хора!

Повече информация за Винените клубове можете да откриете тук: https://seewines.eu/wine-club

Коледен аутфит:

Панталон: H&M

Пуловер: OYSHO

Чорапки: OYSHO

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment
  • Стефани
    December 27, 2018

    Здравей! Блогът ти е прекрасен и вдъхновяващ. Скоро и аз събрях смелостта да си направя един и ще се радвам, ако го погледнеш и ми дазеш някакви съвети.